11 Eylül 2009 Cuma

Yağmuru Suçlamak


Az önce yağmur başladı İzmir'de. Daha doğrusu çileştirmeye başladı. Yağmur damlaları yavaş yavaş süzülmeye başladı yeryüzüne. Hava kapandı, siyah bulutlar sardı gökyüzünü. Bende çoğu kişi gibi severim yağmurlu havaları. Özellikle de yağmurdan sonra genizime dolan toprak kokusunu.

Kimimiz yağmur havalarını uyku havası diye nitelendirir, işte bende onlardanım. Yağmur sesi eşliğinde uykuya dalmak, kafamı yastığa gömmek, yatak örtüsünü üzerine çekmek.

Her ne kadar bu sene yağmur birçok şehirde, bir çok eve ve birçok insana felaket getirse de ben seviyorum yağmurlu havaları. Onca şeyden tamamen yağmuru suçlamak ne kadar doğru bilemiyorum.

Bizler hiçbir önlem almadan oturursak büyük ölçüde bizde hata var kanısındayım. Hani yağmur yağmayıp barajlar boşalınca bizim için çok değerliydi yağmur. Şimdi mi felaket habercisi oldu, anlam veremiyorum.. Ve son olarak bugünün şarkısı takdim edeyim. 






Bertuğ Cemil - Yağmur

küçük hesaplarla geçiyor yaşam
büyük kavgalar hep küçük şeyler için
arsız ayaklar altında alın teri
kırılgan naif elleri
yalanlar yalanlar yalanlar
bulutların ardındaki güneş gibi gerçek
sevilmeye muhtaçken kimileri
kirli avuçlara düşüverecek
yağmur
geri verecek buharlaşan sevgimizi
yağmur
sessizce silecek kibirimizi
vadide akmayı öğrendi nehrimiz
kas katı insanların arasında
sevincin resmi olacak doğa birgün
biz genişleyip denize varınca
yağmur
bazen tutkudan delirince
kapanmalı kendine
yağmurun kucağında
doymalı sessizliğe
yağmur..


1 kişi ahkam kesmiş:

FFatiHH dedi ki...

"Özelliklede yağmurdan sonra genizime dolan toprak kokusunu"

:) daha dün bunu uzun uzun düşündüm..Yağmur ciseledi burada da ve müthiş kokuyu soludummmm..Başka hiç bir kokuya değişmem onu..Bide böyle bağımlılık tarafı var bu kokunun.Sanki sigara tiryakisinin nikotine,ne bileyim bir vampirin kana susaması gibi bişey..mesela bunu yazarken krize girecem nerdeyse..Topraak kokusu toprak..Toprak bulun banaaa :)
Yağmuru suçlamak konusunda da söyleyecegim."Biz Bereketi Felakete çeviriyoruzzz.."