23 Ekim 2010 Cumartesi

Bak Peline Peline


Herkesin olduğu kadar benim hayatımdan da gelen geçen Pelinler oldu. Bu Pelin diye tabir ettiklerim, aslında adı Ayşe, Fatma vesaire olabilen Nil Karaibrahimgil'in de deyişiyle dört ayağı üzerine düşen kızlar. İster şeytan tüyü deyin, ister ballı ama en önemli özellikleri hayatı boyunca çok şanslı olduklarıdır. Aşkta da kazanırlar kumarda da... Sana amorti bile çıkmazken, ona kazı kazandan ikramiyeler çıkar. Okeyde okeyler hep onu bulur, düşeşler hep onundur falan. Hatta küçüklükten itibaren cipsin içinden size hiç halt çıkmazken, küçüklükten ballı olan bu kızlara tasosu, oyuncağı, beleş kontörü bütün hepsi bunlara çıkar.

İşin ilginci bu kızlar çok da güzel değillerdir ama çok şanslıdırlar. Genelde hiç boşta kalmazlar. Her türlü nazları çekilir, gözlerinin içine bakılır, el üstünde tutulurlar falan. İlişkileri uzun sürer, baktı olmadı mı hemen vakit kaybetmeden başka birini buluverirler.

Bu da yetmezmiş gibi, okulda da başarılıdırlar. Hem deli gibi gezer tozarlar, hem de notları yüksektir. Ya da çoğu zaman sınırdan ne yapar eder, geçerler. Hiç bir dersten kaldıkları görülmemiştir.

Evet tam bu tariflere uyan 2, 3 tane tanıdığım insan var. İşin özü onlar birşey için fazla çabalamazlar, herşey ayaklarına gelir. Sizin de var mı böyle tanıdıklarınız, haydi duyayım sesleri =)



10 kişi ahkam kesmiş:

hayalci dedi ki...

Ah ah almaz mı!Var tabi yaa.Gıcık olurum öyle kızlara.Aynen anlattığın gibi yaa..

FFatiHH dedi ki...

var evet.Pelin olmasa da imi.Var.

Dallama Blogger dedi ki...

yoklukta bile gideri olmaz o derece
mıy mıy mıy

Profösör dedi ki...

Ben hatırlayamdım doğrusu. Ama onların da bir başka huzursuzlukları oluyor. adaletztecelli ediyor bence..

Büşra Bayram dedi ki...

Aaa seni mimledim :)

Unknown dedi ki...

ama o pelinler geçicidir :)

Rahime.T.E dedi ki...

Son günlerde en büyük hayalim bir Pelin olmak.

Unknown dedi ki...

Bi Pelin olsak da sırtımız yere gelmese. Ne erkek ne not ne şans konusunda. :/

MeLLy dedi ki...

Boşuna dememişler "Allah çirkin şansı versin" diye... Artık bu lafı "Allah pelin şansı versin" diye değiştirebiliriz demek ki.. :D

zey0zey dedi ki...

ben tam bir pelinim =)