16 Ekim 2010 Cumartesi

Şeytan Marka Giyer


Bugün evde film keyfi yaptım seçimim ise "Şeytan Marka Giyer" filminden yana oldu. Anne Hathaway ve Meryl Streep'in başrollerini paylaştığı filmde, patron ve asistan arasındaki ilişkiyi güzel bir dille ele almış.

Filmin konusu "Kavak Yelleri"nde Mine ve patronu Lerzan hanım arasındaki geçen diyalogla bire bir aynıydı. Sert bir patron ve emrinde canını okuduğu bir asistan. Filmde verilen en iyi mesaj ise eğer bir mesleği yapıyorsan ona tam anlamıyla hakim olmalısın. Her mesleğin gereklilikleri vardır, giyimden tut uygulamaya kadar. Ve de asıl amacın olan mesleği yapman da diğer iş alanlarını basamak olarak kullanabilirsin ancak o basamakta oyalanmak insanı çok da mutluluk etmez.


Bir zaman sonra yapmayı istediğin işi yapmalı insan. Bunların dışında oyuncuları açısından da başarılı bulduğum film. Hafta sonu için kafa yormayan ideal bir film sayılabilir yani. Bunun yanında modayı sevenler içinde her karesini pür dikkat seyredecekleri hoş bir film.

6 kişi ahkam kesmiş:

Ayshenur dedi ki...

2kez izlediğim ender filmlerdendir cnm bnmde bide bi gözlemimi paylaşiim izlemiyorum gerci kavak yellerini pek ama orda minenın ve patronu olan ilşkisi bu filmden alıntı gbi diilmi sencede :D:D:D

Laura dedi ki...

ben kavak yellerini izleyincw -oha bu kadar da özentilik olmaz demiştim. ya senarist bu filmi çok seviyor ya da beyinler aynı çalışıyor..

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

Ayrıca Kavak Yellerininde Dawson's Creek'ten alıntı olduğu düşünüldüğünde alıntı içinde alıntı yapmak biz Türklere mahsus olsa gerek =)

Profösör dedi ki...

"Filmde verilen en iyi mesaj ise eğer bir mesleği yapıyorsan ona tam anlamıyla hakim olmalısındı hiç kuşkusuz." güzel bir tesbit. herkesin işine yarayabilir.

modda twin dedi ki...

bu filme bayılıormm yaa

hayalci dedi ki...

Çok eğlenceli bi filmdi kesinlikle :)