30 Ağustos 2012 Perşembe

Fuar Gelir Hoş Gelir


Küçüklükten beri İzmir'e dair aklıma kazınan şeyler var. Simidin diğer adı olan gevrek, mısırın diğer adı darı, meşhur boyoz, Alsancak kordon. Ve de meşhur İzmir fuarları. Babamdan dinlerdim hep gençlik yıllarına dair İzmir'de katıldığı fuar anılarını. O zamanlar fuar mı, panayır mı artık ne denirse.

Daha sonraları İzmir'e yerleşince ise benim de katılma fırsatım oldu bu meşhur İzmir fuarlarına. Sonra ise vazgeçilmezim oldular. Çünkü birçok markanın stantlarını gezme, ücretsiz konserlere katılmanın zevki de bir ayrı oluyor fuar günlerinde. Hediye fuarı, kitap fuarı, zeytinyağı fuarı ve diğer birçok fuar.

Bu fuarların içinden en kapsamlısı ise Enternasyonal Fuarı. Bu fuar her sene düzenlenen en hareketli ve dikkat çeken fuarların başında yer alıyor.

Ve Enternasyonal Fuarı her sene olduğu gibi bu sene 81.'si düzenleniyormuş. Fuarın bu seneki büyük sponsoru ise Tansaş olmuş. Tansaş gibi bir markanın fuarın sponsorluğu üstlenmesi de bu sene programın ne kadar hareketli ve dolu geçeceğinin göstergesi de aslında. Fuarın bu seneki sloganı da bir reklamcı olarak oldukça ilgimi çekti. "İzmir aşkıyla, Tansaş farkıyla". Gerçekten güzel bulmuşlar.

Fuar programı ise hayli dikkat çekici. Enternasyonal Fuar'ında İzmir'de ve civarında bulunanların kaçırmaması gereken birçok etkinlik gerçekleşecek bu sene. Fuar yarın başlayacak ve 9 gün boyunca sürecek . (31 Ağustos- 9 Eylül)

Programda diğer ilgimi çeken şey ise programa yediden yetmiş yediye herkesin dahil olabileceği oldu. Genç ve orta yaş kesimi için her müzik tarz sevenlere uygun konserler olacak. Genç kızların ölüp bittiği yakışıklı Murat Boz, farklı tarzıyla Göksel, Gökçe, Cirqupa, Grup Model ve Sertab Erener. Her ne kadar pop müzik bağımlısı olmasam da diğer alternatifler benim için tam bir biçilmiş kaftan. Özellikle de Gökçe, Göksel ve Grup Model benim kaçırılmam gerekenler arasında. Sertab Erener'i de unutmamak lazım elbette. Şarkıları hiç bir zaman eskimeyen nadir sanatçılardan ne de olsa.

Pepe çılgınlığı fuarda da yerini almış durumda. Çocukların göz bebeği olan yerli malı Pepe karakterinin müzikali de gerçekleşecek. Ayrıca gene programda küçükler için özel showlar, oyun ve animasyonlar, özel şişme oyun parkurları, kostümlü animatörler yer alacak. 3-9 Eylül arası İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde ise Volkan Severcan "İSLİ SİSLİ PİS PUSLU" adlı dans ve müzikli çocuk oyunu gösterisi de diğer merak ettiğim etkinliklerden.

Fuar'da bütün gün gezip eğlenmek mutlaka ki insanı acıktıracaktır. Buna çözüm olarak ise tanet köfte-ekmek sadece 1 tl'ye alınabilecekmiş. Tam öğrenci ve kalabalık gruplar için ideal. (Öğrencilikten kopamamak..)

Fuara katılmak isteyenlere programın özetini vermemde de yarar var.

Fuar Süresince Düzenlenecek Etkinlikler özetle şu şekilde:
- Gündoğdu meydanın havafişek ve su perdesinde özel gösteri 31 Ağustos Saat: 21:00
- Bloco Entrudo Korteji
-Sunucu Selim Yeğin ve özel dj. performansı
- Kristal duyuru balonları
- Yürüyen markaların çiğdem ikramı.
- Zeplinle fuarın günlük aktivite planlarının duyurumu
- Fuar süresince her gün su perdesinden verilecek canlı yayınlarla duar alanını Kordon'da yaşatma fırsatı.
- Carmen Sirki; Sihirbaz Gösterisi, Pandomim Gösterisi, Kukla Show, Akerdeon Show, Yılan Gösterisi
 Palyaço Gösterisi, Halay Show, Çin Ateş Dansı, Robot Show, Akrobasi ve Jonglör Show

Konserler:

2 Eylül Murat Boz
3 Eylül Gökçe
4 Eylül Göksel
5 Eylül Cirquba
6 Eylül Grup Model
7 Eylül Pepe Müzikali
8 Eylül Sertab Erener

Bende Pazar günü Tansaş'ın düzenlediği etkinliklerde yerimi alacağım. Sizler de bu etkinliklere dahil olmak isterseniz mutlaka İzmir fuar alanında 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında yerinizi alın. Pazar günü gelenlerin fotoğraflarını da çekeceğim. Beni ordan bulun. Görüşmek üzere. :)





1 kişi ahkam kesmiş:

LaLa dedi ki...

Bende izmirdeyimm:) Gerçekten bu yıl çok güzel olacaga benziyor,her yıl kaçırmadıgım gibi bu yılda gidecegim:)
Orda karşılaşmak dilegiylee:)