26 Şubat 2013 Salı

'Romantik Komedi 2' Hakkında


Geçtiğimiz (epey bir geçtiğimiz) yazımla Romantik Komedi - Aşk Tadında (şarkısı için tık) filmine gittiğimi söylemiş ve film hakkında düşüncelerimi yazmıştım. Bu yazımda ise filmin ikinci serisi olan Romantik Komedi - Bekarlığa Veda'dan bahsedeceğim sizlere.

İzlemeyenler için fazla tüyo vermemekle beraber gözüme çarpanlar şu şekilde;

İlk film Esra'nın hayatı etrafında dönerken bu filmde ise Didem'in öyküsüne yoğunlaşılmış. Esra'nın aşk hayatı daha yüzeysel işlenirken, ilk filmde geçen Reklam Yazarı kimliğine bu filmde hiç rastlanmıyor. Didem karakterinin abartılı kişiliği bu filmde de devam etmekte. Zeynep genelde dominant karakterde. Hatta bu filmde adeta Sex and the City filminde bayan mantığı temsil eden ve avukat karakteri canlandıran Miranda'nın tam bir türk versiyonu.

Gelelim erkeklere. Cem Sezgin ve Mert hikayede aynı derecede yer kaplarken Gürgen Öz'ün canlandırdığı Yiğit karakteri gene yürümüş gitmiş. Filmde en izlenir kareler de zaten ona ait. İlk filminde kız grubunun en yakın arkadaşları olan ve eşcinsel bir karakteri canlandıran Erdil karakteri daha ön planda, esprili ve eğlenceli idi. Bu filmde ise bir kaç yerde sadece gözükmekle yetinmiş. İlk filmdeki performansını arattı. Bir önceki filminde Zeynep'in eşini canlandıran Ergün karakterinin bu filmde başka biri tarafından canlandırılması inandırıcılığı azaltmış geldi bana. Zira ilk filmdeki Ergün daha ağır başlı ve daha az kılıbıktı.

Gürgen Öz'ün yani Yiğit'in partnerini canlandıran Öykü Çelik ise film de kendini canlandırmış gibi geldi. Normalde hayatta da feminen ve garip bir tip gibi duruyor çünkü.

Mekanlar ise oldukça güzeldi.  Özellikle de filmin sonunda geçen Hotel Kempinski'den geçen sahnelere bayıldım. Herkesin hayalini süsleyecek bir manzarası var. Ajda Pekkan'la da daha bir güzel olmuş manzara.

Son olarak filmin 14 Şubat'ta vizyona girmesi filmin gişe kaygısını olduğu algısını yaratıyor. Filmin afişinin Sex and the City 2'den arak (pardon esinlenilmesi) olması dışında romantik komediden tüm beklentileri gerçekleştiren bir film. Gülme ihtiyacınızı karşılayacaktır, gidin derim.


2 kişi ahkam kesmiş:

Sayın KARACA dedi ki...

Sex and the City 2'den arak demişsin ya canım ben asıl senaryodaki Face sahneyi tespit ettim ama yarın blogumda yazıp açıklayacağım hahahuhuha :))

sihirlirloklava dedi ki...

kısaca eğlenmek için gidip fazlaca irdelemeyeceksin yani:)